Radboudumc

Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Wij zetten als Radboudumc een duidelijke stip op de horizon. We willen vooroplopen in de vorming van een duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs, elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Kortom, we willen een significant impact on healthcare hebben: samen met én voor de patiënt onderscheidend zijn.

Read more Read less
View all
Radboudumc Alzheimer Centrum Je staat er niet alleen voor   Je geheugen vertelt je wie je bent. Het is een schat aan herinneringen en een collectie van kennis. Elke dag vertrouwen we erop. Namen, plekken, handelingen, gezichten van geliefden, allemaal zitten ze stevig verankerd, en liggen klaar als we ze nodig hebben. Maar wat als het geheugen hapert? Als er elke dag een losse herinnering en een snipper kennis verloren gaat? Hoe leef je dan verder?   Als je geheugenklachten krijgt, kan dat enorme impact hebben: op jezelf én op je omgeving. Je wilt weten wat de oorzaak is, of er behandeling mogelijk is. En, hoe blijf je zelfredzaam? Kun je nog gaan en staan waar je wilt? Blijven wonen waar je woont? In het Radboudumc Alzheimer Centrum houden we ons continu bezig met deze vragen om voor elke patiënt, hun geliefden en zorgverleners, antwoord te vinden.   Kwaliteit van leven ‘We weten dat als je eenmaal dementie hebt, het daarna niet meer beter wordt. Dat is een moeilijke boodschap,’ zegt hoogleraar en geriater Marcel Olde Rikkert als directeur van het Radboudumc Alzheimer Centrum. ‘Maar weet óók: je staat er niet alleen voor. We hebben een team van zorgverleners die de kwaliteit van leven van onze patiënten én van hun mantelzorgers in de gaten houdt en helpt te verbeteren. Zodat ze zo goed en prettig mogelijk kunnen leven.’   Persoonlijke zorg Voor elke groep patiënten is dat anders. ‘Geheugenklachten kunnen vele oorzaken hebben. Dementie, Parkinson, Alzheimer. We hebben jonge en oudere patiënten. Per patiënt kan het beloop verschillen, zijn de kwetsbaarheid en veerkracht anders. Dat betekent dat we onze zorg persoonlijk maken, voor patiënt én de mantelzorger.’   Wat werkt Om dat goed te doen, werken verschillende disciplines samen. Van geriater tot neuroloog, van huisarts tot wijkverpleegkundige en ergotherapeut. ‘Samen werken we aan zorg en onderzoek om met oplossingen te komen voor onze patiënten. We luisteren hiervoor goed naar onze patiënten en hun mantelzorgers. Een aantal van hen vormt zelfs een adviesgroep. Ze kijken mee met onderzoeksvragen en geven feedback op voorstellen. Zo komen we steeds een stap verder bij het vinden van antwoorden: wat werkt wanneer en voor wie het beste, om zo lang mogelijk toegang te houden tot je herinneringen en kennis. Want dat is wat iedereen uiteindelijk wil: gewoon, thuis, jezelf blijven.’   Help mee Steun het belangrijke onderzoek naar geheugenklachten, dementie en Alzheimer. Help ons de zorg nog verder te verbeteren. Elke gift is welkom.  
View all

Create your fundraising page or join a team with friends, co-workers, your sports team or class mates. Take a look at these inspiring examples.

Start fundraising
View all
€25

Acupunctuur Ki Flow

13-01-2022 | 18:26 To: Fighting for vision!