Jan fietst, omdat de tijd vliegt

Jan Pieterse
from €10,000 (35%)
0 m Covered
My goal 40 km | Reached 0%

Mijn fantastische vrouw Derrie heeft vasculaire dementie. In haar 'gezonde' jaren was Derrie een energieke, warme, slimme en zeer krachtige vrouw, die zich met alles wat ze in zich had inzette voor alles wat haar lief was. Velen konden rekenen op haar steun, liefde en enthousiasme. We hebben samen geleefd, genoten en samen ons bedrijf opgebouwd. De tijd is voorbij gevlogen. Mijn doel was om haar zo lang mogelijk thuis te verzorgen en daar heb ik alles aan gedaan, dat verdiende ze ook. Helaas was dit vanwege de ontwikkeling van haar ziekte niet meer mogelijk. Natuurlijk bezoek ik haar iedere dag, meerdere keren, maar dat is niet meer hetzelfde. Inmiddels is zij rolstoelafhankelijk, kan ze niet meer praten en is al haar zelfstandigheid kwijt. Gelukkig is haar warmte gebleven en is de liefde voor de ander nog steeds zichtbaar in haar ogen.

Met de verhuizing naar het verzorgingshuis was ik niet alleen mijn vrouw, maar ook mijn belangrijkste doel van dat moment kwijt. Mijn levensmotto is: een leven zonder doel is geen leven.

Sinds de jaren '60 ben ik een fanatiek wielrenner. Ik reed in het hele land mijn wedstrijden. Wielrennen was mijn grote passie. Door de verzorging van mijn vrouw kwam het wielrennen op een lager pitje te staan. Mede door inzet en betrokkenheid van trouwe wielervrienden heb ik mijn nieuwe doel gevonden.

Op 8 december 2024 ga ik een aanval doen op het werelduurrecord baanrennen in Omnisport te Apeldoorn. Wielrennen doe ik (voor mijn gevoel) al mijn hele leven, maar baanrennen is een andere tak van sport. Een geweldige uitdaging, waar ik mij met hart en ziel voor inzet, met als belangrijkste motivatie: mijn lieve vrouw.

Uiteraard is iedereen op 8 december van harte welkom in Omnisport, meer informatie daarover kunt u aanvragen via info@pietersehandwerken.nl.
Maar het allerbelangrijkste voor mij is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Radboud Fonds, omdat onderzoek de bron is voor het gevecht tegen deze ziekte.

View all
€10 11-07-2024 | 18:08 Heel veel succes Jan! Een heel belangrijk en goed doel!
€50 10-07-2024 | 18:29
€35 09-07-2024 | 18:52
€25 06-07-2024 | 17:02
€50 04-07-2024 | 09:56