Steun onderzoek in het Radboudumc Alzheimer Centrum

from €25,000 (84%)
Together, we've covered 4.672 km

Radboudumc Alzheimer Centrum

Je staat er niet alleen voor

 

Je geheugen vertelt je wie je bent. Het is een schat aan herinneringen en een collectie van kennis. Elke dag vertrouwen we erop. Namen, plekken, handelingen, gezichten van geliefden, allemaal zitten ze stevig verankerd, en liggen klaar als we ze nodig hebben. Maar wat als het geheugen hapert? Als er elke dag een losse herinnering en een snipper kennis verloren gaat? Hoe leef je dan verder?

 

Als je geheugenklachten krijgt, kan dat enorme impact hebben: op jezelf én op je omgeving. Je wilt weten wat de oorzaak is, of er behandeling mogelijk is. En, hoe blijf je zelfredzaam? Kun je nog gaan en staan waar je wilt? Blijven wonen waar je woont? In het Radboudumc Alzheimer Centrum houden we ons continu bezig met deze vragen om voor elke patiënt, hun geliefden en zorgverleners, antwoord te vinden.

 

Kwaliteit van leven

‘We weten dat als je eenmaal dementie hebt, het daarna niet meer beter wordt. Dat is een moeilijke boodschap,’ zegt hoogleraar en geriater Marcel Olde Rikkert als directeur van het Radboudumc Alzheimer Centrum. ‘Maar weet óók: je staat er niet alleen voor. We hebben een team van zorgverleners die de kwaliteit van leven van onze patiënten én van hun mantelzorgers in de gaten houdt en helpt te verbeteren. Zodat ze zo goed en prettig mogelijk kunnen leven.’

 

Persoonlijke zorg

Voor elke groep patiënten is dat anders. ‘Geheugenklachten kunnen vele oorzaken hebben. Dementie, Parkinson, Alzheimer. We hebben jonge en oudere patiënten. Per patiënt kan het beloop verschillen, zijn de kwetsbaarheid en veerkracht anders. Dat betekent dat we onze zorg persoonlijk maken, voor patiënt én de mantelzorger.’

 

Wat werkt

Om dat goed te doen, werken verschillende disciplines samen. Van geriater tot neuroloog, van huisarts tot wijkverpleegkundige en ergotherapeut. ‘Samen werken we aan zorg en onderzoek om met oplossingen te komen voor onze patiënten. We luisteren hiervoor goed naar onze patiënten en hun mantelzorgers. Een aantal van hen vormt zelfs een adviesgroep. Ze kijken mee met onderzoeksvragen en geven feedback op voorstellen. Zo komen we steeds een stap verder bij het vinden van antwoorden: wat werkt wanneer en voor wie het beste, om zo lang mogelijk toegang te houden tot je herinneringen en kennis. Want dat is wat iedereen uiteindelijk wil: gewoon, thuis, jezelf blijven.’

 

Help mee

Steun het belangrijke onderzoek naar geheugenklachten, dementie en Alzheimer. Help ons de zorg nog verder te verbeteren. Elke gift is welkom.

 

In het Radboudumc Alzheimer Centrum werken we continu aan de antwoorden op vragen van de patiënt, geliefden en zorgverleners. Via onderzoek vergaren we meer kennis die we toepassen in de patiëntenzorg en uitdragen via onderwijs en nascholing. Het contact met patiënten is daarbij essentieel en de adviesgroep van ervaringsdeskundigen steunt ons daarbij. Zij kijken mee met onderzoeksvragen en geven feedback op voorstellen. Zo komen we steeds een stap verder bij het vinden van antwoorden: wat werkt wanneer en voor wie het beste, om zo lang mogelijk toegang te houden tot je herinneringen en kennis. Want dat is wat iedereen uiteindelijk wil: gewoon, thuis, jezelf blijven.

U kunt dit belangrijke onderzoek naar geheugenklachten, dementie en Alzheimer structureel steunen. Hiermee helpt u ons om de zorg nog verder te verbeteren.

Klik hier om onderzoek structureel te steunen

U kunt ook belastingvrij doneren met een Periodiek Schenken Overeenkomst.  Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen via info@radboudfonds.nl of 06-29630870.

 

blabla

View all
€25 18-06-2024 | 12:10 To: Rogier
€50 17-06-2024 | 14:21 To: Jan fietst, omdat de tijd vliegt
€25 13-06-2024 | 17:00 To: Jan fietst, omdat de tijd vliegt
€25 13-06-2024 | 14:49 To: Jan fietst, omdat de tijd vliegt Heel veel respect voor wat je allemaal doet!
€15 13-06-2024 | 10:06 To: Jan fietst, omdat de tijd vliegt