Breng de Menselijke Anatomie tot leven: steun ons Anatomisch Museum

Sinds mensenheugenis bestaat de fascinatie voor het gezonde lichaam, het zieke lichaam en daarmee samenhangend de dood. Het Anatomisch Museum beoogt het breed toegankelijk maken van de humane anatomie, pathologie en ontwikkeling van de mens. Vele bezoekers zullen de schoonheid van wat er onder de huid schuilt met grote verwondering en bewondering tijdens een bezoek aan het museum aanschouwen.

Verwondering
Het Nijmeegse museum wil met interactieve en inspirerende tentoonstellingen maatschappelijk relevante kwesties in een medisch-ethisch perspectief plaatsen en daarmee het meest toegankelijke anatomisch museum van Nederland zijn om uiteindelijk iedere bezoeker te raken en daarmee te verwonderen. Onze missie is dan ook om een brug te slaan tussen het publiek en de fascinerende wereld van de menselijke anatomie. Het museum is een plek waar wetenschap en onderwijs hoog in het vaandel staan, kennis en begrip worden vergroot en de complexiteit van het menselijk lichaam wordt vereenvoudigd.

Wetenschap, onderwijs en de samenleving
Tot op heden wordt er geen toegangsprijs gevraagd. Zo kan iedereen gratis het museum bezoeken. Dat betekent dat we voor inkomsten grotendeels afhankelijk zijn van donateurs en giften om onze ambities te verwezenlijken. Uw donatie stelt ons in staat om onze educatieve initiatieven en museale collectie uit te breiden, tentoonstellingen te verbeteren en ervoor te zorgen dat ons museum toegankelijk is voor iedereen. Het Anatomisch Museum is niet alleen een plek voor wetenschappers en studenten maar ook voor u: de nieuwsgierige die zich wil verwonderen over de verbazingwekkende details van ons eigen lichaam, van het prille begin van de ontwikkeling tot uiteindelijk het einde van het leven. Samen kunnen we een brug slaan tussen wetenschap, onderwijs en de samenleving, waarbij we de complexiteit van de menselijke anatomie in al haar facetten vertalen naar begrijpelijke en boeiende verhalen.  

Draag bij!
Heeft u zich ook verwonderd in het Museum voor Anatomie en Pathologie en wilt u dat in de toekomst nogmaals? Draag dan bij, zodat het museum zich kan blijven ontwikkelen.

Wees welkom en laat uzelf verwonderen van hetgeen wat onder de huid ligt!
|

View all
€700 12-06-2024 | 17:30
€75 04-06-2024 | 15:31
€10 31-05-2024 | 11:21
€5 19-04-2024 | 10:05
€100 11-04-2024 | 11:44