Steun activiteiten van het Radboudumc Centrum voor Mindfulness

Het Radboudumc Centrum voor Mindfulness is een nationaal expertisecentrum voor de toepassing en wetenschappelijke evaluatie van mindfulness-based interventies in de gezondheidszorg en daarbuiten.

Onderzoek naar mindfulness
De effectiviteit en werking van op mindfulness gebaseerde interventies wordt volop onderzocht door wetenschappers uit de hele wereld. Dankzij deze onderzoeken wordt mindfulness steeds vaker bestempeld als bewezen effectieve behandeling. Ook in Radboudumc Centrum voor Mindfulness vindt een verscheidenheid aan onderzoeken plaats naar de effecten van mindfulness. Er zijn diverse startende- lopende- en afgeronde onderzoeksprojecten. De onderzoeken kun je hier vinden.

Mindfulnesstrainingen en -opleidingen
Voor mensen die een mindfulnesstraining willen volgen is er een divers aanbod. Zo zijn er basistrainingen voor algemeen publiek en voor medewerkers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit, en zijn er basistrainingen voor mensen met (psychische) klachten. Aansluitend zijn er verdiepende en verbredende vervolgtrainingen mogelijk. Meer informatie kunt je vinden op de pagina trainingen.

Tevens worden er scholings- en opleidingsmogelijkheden op het gebied van mindfulness aangeboden.

Voor na afloop van de training is er een divers aanbod. Zo kun je deelnemen aan online live meditaties, fysieke terugkombijeenkomsten, verdiepingsdagen, stiltedagen en retraites.

Online live meditaties en terugkombijeenkomsten
Elke week worden er op dinsdag- of woensdagavond van 20.00 – 20.30 uur online live meditaties aangeboden. Hier komen verschillende mindfulness- en compassie oefeningen aan bod, gegeven door de mindfulnesstrainers die betrokken zijn bij ons centrum. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze live sessies. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en je hoeft je er niet voor in te schrijven. Meer informatie over de live meditaties kun je hier vinden.

Wat is mindfulness?
Kijk hier voor een kort filmpje over wat mindfulness is.

Bekijk alle
€ 275 26-05-2023 | 10:05 een bijdrage om de activiteiten van het centrum mogelijk te maken, ook voor mensen met beperkte financiële middelen.
€ 10 08-03-2023 | 17:25
€ 75 15-11-2022 | 21:27 Het onderzoek naar mindfulness en compassie en de focus op mindfulness en compassie voor mensen in de zorg spreken ons zeer aan.
€ 25 13-11-2022 | 12:29 Radboudumc Centrum voor Mindfulness draagt bij aan het aanbod van non-farmacologische behandelinterventies voor diverse zorgvragers, zorgverleners, studenten etc. Terug naar de basis met Mindfulness. Een methode waar vrijwel iedereen op een zeker punt in zijn of haar leven van kan profiteren. Ik steun het werk en onderzoek van het Radboudumc Centrum voor Mindfulness van harte.
€ 50 09-11-2022 | 21:06 Als medisch specialist en mindfulness trainer heb ik gemerkt dat onze geestelijke gezondheid van het grootste belang is en onder druk staat. Mindfulness is een voor iedereen bereikbare wijze om daaraan te werken. Het is van het grootste belang dat het werk van het Radboud Centrum voor Mindfulness als expertisecentrum verder uitgebreid kan worden. Voor mij zijn ze onmisbaar in deze samenleving.