I

In actie voor echogeleid prikken

Irene Hermsen
from €10,000 (79%)

Afgelopen jaar ben ik onverwachts een hele poos als patiënt op de Verpleegafdeling ‘Chirurgische Oncologie’ in het Radboudumc verbleven. In deze heftige periode van ziek-zijn heb ik veel te voorduren gehad. Dag in, dag uit heb ik moeten herstellen van meerdere complexe ingrepen, met alle zorg van dien. Een van de continue behandelingen die ik heb gehad, is het toedienen van vocht en antibiotica via het infuus. Hiervan is mij het frequent opnieuw infuus prikken het meest bijgebleven.

Ik heb kleine, dunne aderen waardoor het prikken van een nieuw infuus een hele opgave is en ik heb meerdere avonden uren zonder infuus gelegen en meerdere ritjes door het ziekenhuis moeten maken, zodat ik uiteindelijk op een andere afdeling echo-geleid een infuus kreeg. Een hele opgave en mijn armen zagen er destijds vreselijk uit. Met mij zijn er vele anderen patiënten die ditzelfde probleem ervaren.

Ook heb ik gezien hoeveel inzet en tijd dit van de verpleegkundige kostten. Meermaals langs het bed zitten om met het blote oog een geschikte ader te vinden, meermaals prikken zonder resultaat en uiteindelijk contact leggen met verpleegkundigen van andere afdelingen, die bekwaam zijn in het echo geleid prikken. 

Dit kan anders en ik zou graag zien dat ook de verpleegkundigen op de afdeling Chirurgische Oncologie getraind worden in het omgaan met het echo-apparaat en middels trainingen hierin bekwaam en vaardig worden. Om dit realiseren, kom ik in actie en wil ik dit voor toekomstige patiënten mogelijk maken. 

Help je mij en steun jij deze actie ook?

 

NB. Inmiddels is het eerste doel gehaald en kunnen de verpleegkundigen van de afdeling Chirugische Oncologie opgeleid worden. Echt fantastisch! Maar graag zet ik mij nu in om ook voor de aangrenzende afdelingen dit mogelijk te maken.

View all
€50 22-02-2024 | 19:32 Irene is een kanjer met een groot hart. Hup Irene
€25 18-02-2024 | 18:33
€100 15-02-2024 | 08:19
€10 12-02-2024 | 15:10
€75 05-02-2024 | 18:34
View all

Opleiding kan starten!

30-01-2024 | 11:15 Begin januari ben ik mijn actie, samen met mijn werkgever Buck Consultants International, actief gestart. Dat liep echt storm en binnen 48 uur hadden we al voldoende geld opgehaald om de scholing echogeleid prikken voor een aantal verpleegkundigen op afdeling C5, chirugische oncologie in het Radboudumc te starten. De gelden die daarna nog binnen zijn gekomen en nog steeds komen, worden gebruikt om om meer verpleegkundigen op te leiden. Donderdag 18 januari heb ik de cheque, samen met mijn zus, gebracht naar de afdeling. En ten overstaan van vele verpleegkundigen, inclusief mijn schoondochter Jesca, heb ik de cheque overhandigd aan Harm van Noort en Floor Fliervoet. Jouw donaties zijn super goed terecht gekomen. Dank hiervoor!
Read more